Vestas säkrar två nya vindkraftsprojekt i Tyskland – totalt 58 megawatt

Tornbygge av vindkraftverk MHI Vestas 174-9.5 i danska Osterild. Foto: Wikipedia Common Lic, kredit: Tosi0812

Vestas Wind Systems A/S har offentliggjort två nya beställningar i Tyskland, som tillsammans uppgår till en total kapacitet på 58 megawatt. Dessa projekt, som är en del av företagets orderintag för tredje kvartalet 2024, är planerade att genomföras i samarbete med Uhl Windkraft.

De två projekten är lokaliserade i Tyskland och omfattar följande:

  1. WP Brand: Detta projekt kommer att installeras i regionen Vestas Northern & Central Europe och består av fem turbiner av modellen V172-7,2 megawatt. Den totala kapaciteten för detta projekt är 36 megawatt. Enligt planen kommer leveransen av turbinerna att ske under första kvartalet 2026, och driftsättningen är planerad till tredje kvartalet 2026. För detta projekt har Vestas tecknat ett 25-årigt serviceavtal, AOM5000.

  2. WP Lautertal: Även detta projekt är placerat i Vestas Northern & Central Europe-regionen och omfattar tre V172-7,2 megawatt-turbiner, vilket ger en total kapacitet på 22 megawatt. Leveransen av turbinerna förväntas ske under andra kvartalet 2026, och driftsättningen är planerad till fjärde kvartalet 2026. Liksom det första projektet har även detta projekt ett 25-årigt AOM5000-serviceavtal.

Långsiktiga serviceavtal

Båda projekten kommer att omfattas av Vestas långsiktiga serviceavtal, AOM5000, som sträcker sig över 25 år. Detta avtal säkerställer att turbinerna underhålls för optimal prestanda under hela sin livscykel, vilket är avgörande för att maximera energiutbytet och säkerställa stabil drift.

- Dessa projekt är ett viktigt steg för att stärka vår närvaro i Tyskland och bidra till landets mål att öka andelen förnybar energi i sin energimix, säger Yannick Kramm, specialist inom extern kommunikation på Vestas Northern & Central Europe.

Källa: Vestas